Ilmajoen riistanhoitoyhdistys vuosikokous 14.02.2018 19:00. Paikkana Kunnantalo,valtuustosali Ilmajoki.
Valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo 18:30.
Tervetuloa!

Poikkeuslupa vahinkolintujen hävittämiseksi 2018

Ilmajoen metsästysseura on saanut poikkeusluvan, joka mahdollistaa varis- ja harakkajahdin sekä harmaalokkien vähentämiseksi niiden rauhoitusaikana eli 10.3.-31.7. välisenä aikana. Toivotan jokaiselle menestystä vahinkolintujen tappamisessa. Poikkeuslupa on yhteinen kaikkien Ilmajoen metsästysseurojen kanssa ja se on viisivuotinen eli 2015-2019.

Varis  600 kpl 10.3.-10.5.2018 16.7.-31.7.2018
Harakka  300 kpl 1.4.-10.5.2018  16.7.-31.7.2018
Harmaalokki  40 kpl  10.4.-10.5.2018  16.7.-31.7.2018

Harmaalokkien osalta pyynti tulee kohdistaa vain aikuispuvun omaaviin yksilöihin, jotta vähennetään riskiä tappaa erehdyksessä vaikeasti erotettavia rauhoitettujen lokkilajien nuoria yksilöitä. Ääntä synnyttävän koneellisen laitteen käyttö on sallittu poikkeusluvan aikoina. Pyynnissä on muutoin sallittua käyttää metsästyslaissa ja sen nojalla annetuissa säännöksissä annettuja pyyntivälineitä.

Kartat alueista

Saalismäärät pitää ilmoittaa allekirjoittaneelle välittömästi 31.7.2018 jälkeen eli 1.8.2018.

Mika Pekkanen

ETSINNÄN PERUSKURSSI

Riistavallilla pidetään etsinnän peruskurssi 14.4.
Päivän aikana käydään läpi vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa, siihen liittyviä asioita. Päivän koulutuksen pääpaino on maastoetsinnässä teorian ja käytännön harjoitusten kautta.
Koulutus tapahtuu VAPEPAN toimesta, kouluttajana toimii Tero Mustonen. Koulutus alkaa 8.30 ja loppuu 17.00 mennessä.
Ilmajoen metsästysseuran jäsenille koulutuksen maksaa metsästysseura ,noin 30 ensin ilmoittautuneelle.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Sami Raitila 0505650524

KURSSI PERUTTU. VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI.

METSÄSTÄJÄN TERVEYS-JA HYGIENIAKOULUTUS

Metsäjien terveys-ja hygieniakoulutus Ilmajoen Opistolla 21-21.4.18

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Veli Kujala 0400515406

Petoyhdyshenkilöt

Ilmajoen kunnan aluella tapahtuvista suupetohavainnoista on tehtävä ilmoitus jollekkin Ilmajoen Riistanhoityhdistyksen petoyhdyshenkilöistä. Suurpedoiksi lasketaan Suomessa karhu,susi, Ilves ja ahma. Havainnoiksi kelpaa näkö- ja jälkihavainnot. Petoyhdyshenkilö vie asian eteenpäin.

Petri Ala-Huikku

040 8727858

Veli-Markku Hakola

040 5679218

Timo Komsi

040 5549468

Mikko Pentinmäki

040 5470165

Markku Ylinen

050-5118670

Mika Pekkanen

040 5335876

MUISTUTUS

PELLOILLA AUTOLLA AJO KIELLETTY ILMAN MAANOMISTAJAN LUPAA!!!!

RIISTARUOKA

Riistavallille tuotu sokerijuurikasta riistanruokintaa varten.

Porkkanoita ei vielä ole saatu viljelijältä haettua.

Saaliskuvauksen 10 käskyä

Suomen Metsästäjäliiton saaliskuvaamisen 10 käskyä

1. Eläimen asettelu havupedille on kaunis ele.

2. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, niin muu luonnollinen ympäristökin on hyvä.

3. Ota kuva mahdollisimman siististä eläimestä. Ei verta, avattua mahaa, suolia tai muutakaan teurastamotunnelmaa, ellei kyse ole riistankäsittelytilanteesta.

4. Ulkona roikkuva kieli ei tuo kuvaan positiivista lisäarvoa.

5. Älä istu eläimen päällä, laita jalkaa sen päälle tai naulitse sitä puukolla puunkylkeen. Äläkä laita eläimelle lippalakkia, tupakkaa huuleen tai mitään muutakaan ”somistetta”.

6. Älä julkaise kuvaa siitä, kun koira ravistelee kuollutta saaliseläintä. Tästä on lähtenyt liikkeelle jopa virheellisiä syytöksiä siitä, että saalis on revitetty elävältä.

7. Mainitse kuvaa julkaistessasi mistä ja milloin se on otettu. Ruotsista joulukuussa ammuttu metso saattaa muuten tulla Suomessa ilmiannetuksi salatapettuna.

8. Jos kuvassa on useita saaliseläimiä, asettele ne siististi. Veneen pohjalla lilluva röykkiö ei ole kovin kuvauksellinen.

9. Älä pröystäile ylisuurilla saalismäärillä. Maltti on valttia niin metsällä kuin kuvauksessakin. Ja jos kyse on ison seurueen saaliista, niin mainitse se.

10. Kannattaa muistaa, että omalla nimellä ja kuvalla varustettu siistikin nettijulkaisu saattaa johtaa häiriköintiin, varsinkin jos se liittyy suurpetoihin. Eli kannattaa aina miettiä, mitä julkaisee ja missä.

Muutoksia metsästyslainsäädännössä

Metsästyskauden alussa jokaisen metsästäjän on hyvä tutustua metsästyslainsäädännön tuoreisiin muutoksiin. Ajantasainen lainsäädäntö ja viimeisimmät muutokset lainsäädännöstä löytyvät koulutusportaalista:

Tiedotuslehdet 2017

Tiedotus lehdet on postitettu 2.8.2017.

Mikäli laskusta on kysyttävää niin ota yhteys sihteeriin. Mieluusti sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.