Metsäjänis on rauhoitettu Ilmajoen MS:n alueella 1.1.2018 alkaen loppu metsästyskaudeksi.

Ilmajoen MS johtokunta

RHY:n vuosikokous

Ilmajoen riistanhoitoyhdistys vuosikokous 14.02.2018 19:00. Paikkana Kunnantalo,valtuustosali Ilmajoki.
Valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo 18:30.
Tervetuloa!

Ilmajoen Metsästysseuran talvikokous

Sääntömääräinen talvikokous Jaakko Ilkan koulun liikuntasalissa 22.2. klo 18.00. Käsittelyssä ovat sääntömääräiset asiat sekä pienpetojen metsästystä koskeva sopimus.

Ilmajoen Metsästysseuran johtokunta

Petoyhdyshenkilöt

Ilmajoen kunnan aluella tapahtuvista suupetohavainnoista on tehtävä ilmoitus jollekkin Ilmajoen Riistanhoityhdistyksen petoyhdyshenkilöistä. Suurpedoiksi lasketaan Suomessa karhu,susi, Ilves ja ahma. Havainnoiksi kelpaa näkö- ja jälkihavainnot. Petoyhdyshenkilö vie asian eteenpäin.

Petri Ala-Huikku

040 8727858

Veli-Markku Hakola

040 5679218

Timo Komsi

040 5549468

Mikko Pentinmäki

040 5470165

Markku Ylinen

050-5118670

Mika Pekkanen

040 5335876

METSÄJÄNIS

Ilmajoen MS johtokunta

MUISTUTUS

PELLOILLA AUTOLLA AJO KIELLETTY ILMAN MAANOMISTAJAN LUPAA!!!!

RIISTARUOKA

Riistavallille tuotu sokerijuurikasta riistanruokintaa varten.

Porkkanoita ei vielä ole saatu viljelijältä haettua.

Saaliskuvauksen 10 käskyä

Suomen Metsästäjäliiton saaliskuvaamisen 10 käskyä

1. Eläimen asettelu havupedille on kaunis ele.

2. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, niin muu luonnollinen ympäristökin on hyvä.

3. Ota kuva mahdollisimman siististä eläimestä. Ei verta, avattua mahaa, suolia tai muutakaan teurastamotunnelmaa, ellei kyse ole riistankäsittelytilanteesta.

4. Ulkona roikkuva kieli ei tuo kuvaan positiivista lisäarvoa.

5. Älä istu eläimen päällä, laita jalkaa sen päälle tai naulitse sitä puukolla puunkylkeen. Äläkä laita eläimelle lippalakkia, tupakkaa huuleen tai mitään muutakaan ”somistetta”.

6. Älä julkaise kuvaa siitä, kun koira ravistelee kuollutta saaliseläintä. Tästä on lähtenyt liikkeelle jopa virheellisiä syytöksiä siitä, että saalis on revitetty elävältä.

7. Mainitse kuvaa julkaistessasi mistä ja milloin se on otettu. Ruotsista joulukuussa ammuttu metso saattaa muuten tulla Suomessa ilmiannetuksi salatapettuna.

8. Jos kuvassa on useita saaliseläimiä, asettele ne siististi. Veneen pohjalla lilluva röykkiö ei ole kovin kuvauksellinen.

9. Älä pröystäile ylisuurilla saalismäärillä. Maltti on valttia niin metsällä kuin kuvauksessakin. Ja jos kyse on ison seurueen saaliista, niin mainitse se.

10. Kannattaa muistaa, että omalla nimellä ja kuvalla varustettu siistikin nettijulkaisu saattaa johtaa häiriköintiin, varsinkin jos se liittyy suurpetoihin. Eli kannattaa aina miettiä, mitä julkaisee ja missä.

Muutoksia metsästyslainsäädännössä

Metsästyskauden alussa jokaisen metsästäjän on hyvä tutustua metsästyslainsäädännön tuoreisiin muutoksiin. Ajantasainen lainsäädäntö ja viimeisimmät muutokset lainsäädännöstä löytyvät koulutusportaalista:

Tiedotuslehdet 2017

Tiedotus lehdet on postitettu 2.8.2017.

Mikäli laskusta on kysyttävää niin ota yhteys sihteeriin. Mieluusti sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Villikarjurata

Ampumaradan villikarjurata on jälleen kunnossa. Rataan on asennettu uusi moottori. Rataa voi jälleen käyttää.